Amikor chefnek álltam mindig is ilyen életről álmodtam, esténkénti pörgésről, hogy minden egyes vendég a legnagyobb megelégedéssel távozzon az étteremből, természetesen jóllakva. Ezért minden nap mindent megteszem, folyvást továbbképzem magam, bújom a recepteken, nem csak az újakat, de régi fortélyokhoz is visszanyúlok. Amit kicsit feljavítva, aktualizálva, más színben a tányérra tudok varázsolni. Az a célom, hogy a régi elfeledett ízeket a mai kor emberei újra megszeressék és jó szívvel fogyasszák az étteremben. Ez nem könnyű feladat, de ez a legszebb ebben a szakmában.

Az új nyomvonalam, hogy régi tészta ételeket gondolok újra. Ehhez rengeteget olvasom, gondolkodom, hogy milyen is a jó tészta, milyen az összetétele, milyen formája illik egy – egy ételhez, ami nem csak finom, összetartja az ételt, de jó is mutat a tányéron.

Miért ne induljak, hát kis hazánkban egy körútra, rengeteg tésztagyártással foglalkozó kis – és nagyvállalatok léteznek. Felkeresem őket és ihletet merítek, gondoltam, de ennél többet láttam meg. Nem csak a tészták, de magát a cégek különösebben egy cég raktárának működését is megismertem.

Nagyon speciális technikát használnak az ámulatba ejtő tésztáik tárolására. Mivel száraztésztáról beszélek így a becsomagolt és dobozokban tárolt termékeiket gondolnám én viszonylag egyszerű tárolni. Gördíthető polcrendszerekkel oldják meg ezen különleges termékek tárolását, mindinkább törekedve arra, hogy kevés helyen minél több doboz elférjen.

Kérdésemre elmondták, hogy ez teljesen új tárolási rendszer. Nemrégiben álltak rá erre a tárolásra, de rendkívül jól működik. Gördíthető polcrendszerek a tárolás elterjedt módja. Meg kell találni a a kialakítására a legmegfelelőbb céget.

Szerencsére nekik sikerült is. Ez a remek cég, nem csak a polcrendszerek eladásával foglalkozik, de kiszállít és összeszerel, mindent a legnagyobb pontossággal és precizitással. Mindezek mellett, ingyenesen biztosít tanácsadást, és ingyenesen méri fel a polcrendszerrel ellátandó helyiséget is.

Mindezek után, hogy tanácsokkal, ötletekkel látja el a műszaki szakemberük az érdeklődő fele, meghallgatva persze a tulajdonosok ötleteit is. Gyorsan és minden szakmaisággal ellátott árajánlattal áll elő, amit a megrendelő elfogad, azután kezdődhet is a polcrendszer gyártása és beszerelése.

Gördíthető polcrendszerek sokaságát rendelte meg a tésztagyártó cég, nem gondolkodtak kicsiben, mindinkább nagyban, mely lehetőséget és kihívást is látott benne a polcrendszereket forgalmazó cég.
Ezek a gördíthető polcrendszerek egy sínen helyezkednek el, vagy a földbe mélyesztve futnak. Nagyon nagy előnye, hogy kis helyen rengeteg termék elfér, mivel a polcok egymáshoz közelíthetőek, akár kézi mozgatással, akár elektronikus módon. Ezt a raktárvezető kedve határozza meg.

Rengeteg tészta kis helyen is jól elfér köszönhető a gördíthető polcrendszereknek.

Egy tésztához értő ember számára fantasztikus látvány volt, hogy ezzel a tárolási módszerrel, milyen termékfelhalmozást érnek el a gyártók. Mindamellett, hogy a termék minősége változatlanul kiváló marad.

Jól szellőznek, annak ellenére, hogy a polcsorok közelebb helyezkednek el egymáshoz.

Nem okozott fennakadást, az új rendszer kialakítása

Mivel a polcrendszert gyártó céggel a tésztagyár folyamatosan tartotta a kapcsolatot, mint szállítási, mint szerelési időt illetően. Tudtak tervezni a tészta gyártással. Az szerelés nagyon könnyedén ment, és a gyártási folyamatokban nem okozott fennakadást, vagy leállást. A szerelők a tervek alapján maximálisan tudták mi a dolguk, ez a rendkívül nagyon tapasztalataiknak és hozzáértésüknek köszönhető. Amint egy – egy rész kész lett, a raktárosok ki tudták próbálni, hogy mennyire jól bírja a polcrendszer a terhelést és milyen ívben kell a legfelső szintjére pakolni targoncával.

Kérdésre a kísérőm elmondta, hogy a forgalmazó cég szerelő emberei, még egy kis bemutatót is tartottak számukra, hogy hogyan is működik a polcrendszer. Nem csak manuálisan, de az elektromos vezérlést is felvázolták, bemutatták. Mondhatni komplett oktatásban részesültek.

Mindezek tudatában, hogy nem csak a tészta gyártás, de a raktározás és a polcrendszerek világával is megismerkedhettem. Vásároltam jó pár csomag tésztát, amivel el is kezdtem az étteremben kísérletezni. Remélem ez is olyan jól fog sikerülni, mint a tésztagyár polcrendszer vásárlása, és a vendégeink ugyan ilyen szinten elégedettek lesznek a főztömmel.