Végre hosszú idő után, jó munkám van. Megérte a tanulás, fáradozás. Te szereted amit csinálsz? Jó munkád van?

A munkakeresés

Vendéglátó szakon végeztem, mint felszolgáló. Hosszú időbe került mire rájöttem, hogy mit is szeretnék magammal kezdeni, és hogy mi lenne a nekem megfelelő szakma. Aztán egyszer csak, mint egy szikra jött, hogy én ezen a szakon szeretnék dolgozni. A nyelvtanulás is ment, nem is volt vele semmi gond. Elég hamar találtam magamnak egy munkát is, igaz egy discoban, aminek a szüleim annyira nem örültek, hogy éjszakai életet fogok élni, de mi mást is tehettek volna, elfogadták a tényeket.

Persze sokszor hallgattam, hogy többre vagyok képes, és miért egy ilyen helyen dolgozom, de elengedtem a fülem mellett a dolgot.

A tovább tabulás lehetősége

Sokszor mondogatták a szüleim, hogy tanuljak tovább, menjek főiskolára, hiszen jó eszem volt. Két évig unszoltak, míg úgy döntöttem, hogy jelentkezni fogok a főiskolára, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. persze itt is csak az jöhetett szóba, hogy ha államilag finanszírozott szakra sikerül mennem, hiszen nem tudok félévente több száz ezer forintot kifizetni.

Sajnos idáig jutottunk, ezért is nem hajszoltam a dolgot. manapság csak az tanulhat, akinek van pénze. Ha nem tudsz havi szinten félre tenni legalább 40-50.000 forintot, már esélyed sincsen.

Persze nem vettek fel, hogy miért, igazából nem tudom?. Viszont pár barátra időközben szert tettem, akik szintén ilyen szakon végeztek, és most külföldön dolgoznak.

A külföldi munka

Sok lehetőség közül választhatunk. Nem is egy ország vár tárt skyscraper-450793_640karokkal külföldi dolgozókat, mert akkor a munka iránti kereslet, hogy még külföldi munkásokat is tudnak foglalkoztatni. Ilyen mondjuk Ausztria is. A számos hotel, ami ott van, igen csak sok embert kíván, sok féle alkalmazottat. Nem is tudom, hogy hány hotel lehet?. A lényeg, hogy szükség van szakácsra, cukrászra, kézilányra, recepciósra, szobalányra…számos alkalmazottra. Ez persze a lehetőségek, és az országok egyike csak, hiszen Németország is keres sokszor alkalmazottat, és Olaszország is. Persze ez még mind semmi, akár egy hajóra is mehetünk dolgozni. Persze itt már bátraknak kell lennünk, és a tengeri betegségtől is mentesnek kell lenni. Persze amíg valaki ki nem kerül, nem tudja, hogy az e? Esetleg ha hajókázott itthon, és nem bírta, akkor azért gond lehet vele.

A lehetőségek

Mint említettem, számos lehetőség közül választhatunk, ha külföldi munkáról van szó. Egy viszont minden esetben elengedhetetlen. Te tudod, hogy mi az? A nyelvtudás. Annak, aki külföldön szeretne dolgozni, mindenképpen kell, hogy legyen nyelvismerete. Az adott ország nyelvét kell hogy beszélje, vagy a világnyelvek egyikét. Azért sokan nem beszélnek nyelveket, vagy esetleg nem az adott ország nyelvét, így nekik nagy segítség lehet egy nyelviskola Budapesten. Ha valaki veszi a fáradtságot, és hajlandó elmenni egy nyelvtanfolyamra, akkor ott lehetősége van elsajátítani azt a szintet, amivel már bátran nekivághat egy külföldi munkának.

Válasszuk a külföldi országok bármelyikét, a fontos, hogy csak olyan helyre menjünk, ami biztonságos, és bejelentett munka. Ha pedig megtaláltuk a megfelelő munkát, akkor már csak rajtunk múlik, hogy megfelelően ellássuk a ránk bízott feladatot annak érdekében, hogy megtartsuk az állásunkat. Egy külföldi munkalehetőség nagy előrelépést jelenthet mindenféle szempontból.