Úgy fél éve, mióta felcsaptam ételfutárnak, még nem kellett ilyen problémán gondolkoznom, de így, hogy beköszöntött a tél, nekem pedig egyre csak gyűlik a munkám, muszáj volt gyorsan és hatékonyan cselekednem a téli gumi vásárlás és csere ügyében. Bár, ugye a városban való autózás nem egy lehetetlen küldetés nem szezonális gumikkal én még is azon a véleményen vagyok (amin sokan az autóvezetők között nincsenek), hogy egész egyszerűen nincs az a pénz, ami kifizetése ne érné meg jobban, mint egy ember életének veszélyeztetése. Amikor megszerzi valaki a jogosítványt, meg kell, hogy tanulja az oktatóktól és a tankönyvekből is, hogy milyen fontossága van a helyes gumihasználatnak a közutakon. Tehát én is inkább ráfordítom a pénzt és kvázi befektetek egy szett gumival, hiszen az autóm a munkaeszközöm. Ráadásul az étterem, melynek dolgozom, rengeteg megrendelést kap egy nap és minél többet vállal az ember annál jobban tud keresni.

Nem akartam mindig ételfutár lenni. Egyszerűen csak a vezetés élménye az, ami magával ragadott. És ennek a lehetőségnek köszönhetően minden nap tudok ennek hódolni. Tudom, hogy nem egy nagy életpálya, de soha sem mondtam, hogy nem fogok mást csinálni. De ez egyelőre tökéletesen megfelel számomra.
Na de vissza térve a téli gumikra. Ha az ember új szett téli gumit akar vásárolni, akkor nagyon tisztában kell lennie a téli gumi akció árakkal. Azért az akció árakkal, mert egy leárazott szett gumin nagyon sok pénzt meg lehet takarítani. A legjobb lehetőség, hogy a spórolás ne a minőség rovására menjen. Tudni illik, az hagyján, hogy az ember megveszi a 4 darab gumit, de utána fel is kell tetetni őket. És semmi sincs ingyen. Így tapasztalatból mondhatom, hogy muszáj figyelni az akciókat és lecsapni rájuk. Van is egy remek oldal az interneten, ahol én szoktam megtalálni a számomra megfelelőket. Illetve már egyszer vásároltam innen és most, hogy megint rákényszerülök a cserére, rögtön ezt az oldal veszem célba és itt fogom megkeresni a számomra legmegfelelőbb téli gumi akciót, miután tájékozódtam az árairól.

Ez alkalommal is sikerült megfelelőt találnom magamnak, amit már azonnal meg is tudtam rendelni és a számomra legmegközelíthetőbb átvételi ponthoz kérni, ahol napokon belül már át is vehettem. Ez után nem volt más hátra, mint célba venni egy jó áron dolgozó gumist, aki lecserélte nekem a gumikat.

Ezzel a cserével nem csak a balesetek megelőzéséért tettem, hanem a munkaköri leírásomnak is eleget tettem, mivel szerződésben szerepel az, hogy a futározáshoz használt járműveinknek tökéletesen megbízható és naprakész állapotban kell lennie, különben a főnökség nem enged dolgozni. Havonta, két havonta történik is belső ellenőrzés és így, hogy beköszöntött a tél különösen számíthattunk az ellenőrzésre. És meg is történt, pár nappal az után, hogy lecseréltem a gumikat. Azon kollegák, akik nem tették meg, addig nem dolgozhattak, amíg túl nem esnek a cserén. És ez ilyenkor kötelezően kiveendő fizetetlen szabadságot jelent, ez, mint egy büntetés jár azért, mert nem volt megfelelően felszerelve az autójuk, motorjuk. Persze vannak kifogások és speciális esetek, de a legtöbbször ez linkség és nemtörődömségből fakad. Jó lecke ellene, a büntetés.

A gumikkal pedig nagyon elégedett vagyok, nagyon megbízható és hosszú távú befektetésnek bizonyul. Megint csak elégedettséggel távozom az oldal látogatása és a vásárlás után.