Már egy hete csak ingyenes hirdetés feladással foglalkozom mióta bezárhattam az éttermem. Ez az apróhirdető oldal az egyetlen pozitívum, mert gyorsan és egyszerűen tudom feltenni az eladni kívánt konyhai eszközeimet. Ezt az oldalt az egyik barátom ajánlotta, mert állítása szerint itt lehet a legkönnyebben megbízható aprókkal találkozni. Az oldalra való regisztrálás akár egy kattintás és már is tehetek-vehetek szabadon. Kicsit keserű az örömöm, mert nem szívesen válok meg a munkaeszközeimtől, de sajnos muszáj, mert tudom, hogy nincs tovább.

Kisiskolás korom óta tudom, hogy szakács szeretnék lenni. Imádom finom ételekkel megörvendeztetni az embereket és természetesen magamat. Ezen kívül elégedettséggel tölt el, amikor a friss alapanyagokból valami hihetetlenül finom étel készül el. A friss készétel látványa számomra megnyugvást nyújt. Ezért is vezettem egy éttermet és örvendeztettem meg vendégeimet finomabbnál finomabb ételekkel. Ám egyszer egy étterem kritikus jött be kért egy kávét és az aznapi leves különlegességet. Valahogy egy bogár került a levesébe én pedig tálalás után se vettem észre, pedig a higiéniára és a rovarokra, bogarakra mindig különösen figyelek, mert borzasztóan el tudja venni az ember étvágyát. Most azonban nem jött össze, ráadásul, félbe is harapta a kritikus hölgy a levesben rejtőző kisállatot. Ami tetézte a baj, hogy el is hányta magát, ami a levesbe, kávéba és még a ruhájára is ráment. Erre pont a legegyszerűbb pincérnőnk sietett a segítségére, aki az első rongyot felkapta, ami a kezébe akadt, hogy segítsen menteni a menthetetlent, de a legzsírosabb konyhai rongy akadt a kezébe és jól összekente vele pluszba még a nő ruháját. Mondanom sem kell olyan kritikát írtak rólunk, hogy 1 hétig senki be se tette hozzánk a lábát és elég rossz hírünk maradt.

Annyira elkeserített ez az egész, hogy inkább felhagytam a szakmával és valami másba kezdek, mert egy teljes kudarcnak éltem ezt meg. Sokat hallottam, hogy az ilyen apróhirdető oldalak segítségével is egész jól meg tudnak élni emberek, szóval, ha mindenemet jól el tudom passzolni, akkor lehet, hogy elkezdek seftelgetni, mert igazából nagyon kényelmes használni ezt az oldalt. Elvileg a dédapám is valamiféle kereskedő volt, csak ő még nem online intézte a bizniszeket, hanem járta a kisebb településeket és árulta a portékáját.

Azért még nem teljesen írom le magam, hogy soha többet nem szakácskodom, de egy pár éves szünetet tartok, és ha úgy gondolom, hogy újrakezdem, majd olcsón újra megvásárolom a szükséges felszereléseket a Nextapro.hu-ról!