Világ életemben nagyon érdekelt a gasztronómia. Amikor anyukám vagy a nagymamám főzött, mindig ott lebzseltem körülöttük, és ennek köszönhetően eltanultam a sütés és főzés minden csínját – bínját. Szerintem ezeket nem tudtam volna tankönyv vagy bármilyen más dolog segítségével megtanulni, hanem rá kellett éreznem. Vanna dolgok, amik ilyenek, tapasztalás útján tanulja meg az ember. Van néhány azonban, ami nem ilyen, például a fióktelep fogalma. Ezt akkor tudtam meg, amikor ellátogattam a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalára, ugyanis korábban igénybe vettem a szolgáltatásukat. Ez a fogalom nem volt tiszta a fejemben, így szerettem volna utána olvasni.

Megtudtam, hogy három fogalmat kell elhatárolni egymástól, amit a mindennapi életben az emberek nagyon gyakran összekevernek. Ez pedig a székhely, a telephely és a fióktelep. A székhely az a helyszín, ahol elvileg a központi munka történik. Ide érkezik be minden küldemény és hivatalos levél. A másik, a telephely az a hely, ahol az érdemi munka folyik, ami miatt létrejött az egész vállalkozás. A fióktelep fogalmát pedig örömmel olvastam el, mert az volt nekem a legzavarosabb. Tehát ez azt jelenti, hogy ha az adott cég például egy másik irodát tart fenn, de az az iroda egy másik településen van. Ez a fióktelephely. Azt is olvastam, hogy az üzleti tevékenységünk sikeressége érdekében nagyon fontos, hogy ezeket a fogalmakat el tudjuk egymástól különíteni.

Amikor igénybe vettem a székhelyszolgáltatást, én az újlengyelit választottam, nem a budapestit. Ennek roppant egyszerű oka van, Újlengyelen nem kell iparűzési adót fizetni, ahogy olvasható a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán. Először nagyon meglepődtem, és azt is hittem, hogy valami átverés lesz a dologban. De nem így lett. Szerintem azért jó igénybe venni a székhelyszolgáltatást, mert annyi terhet levesz az ember válláról, amire nem is gondolnánk. Elsőre én sem gondoltam volna, hogy mennyi adminisztrációs feladatom lesz, nem is tudom, mi lett volna velem, ha ezt egyedül kell végigcsinálnom. Ráadásul minden adminisztrációs feladat a lényegi üzlettől veszi el az időt, ez pedig nem szolgálja a vállalkozás fejlődését.

Minden nap hálás vagyok a szekhelyszolgaltatas24.hu – nak, amikor a lényegi munkával foglalkozhatok, és nem kell azon idegeskednem, hogy vajon jól csináltam – e éppen az adminisztrációt vagy sem. Illetve olyan dolgokra is odafigyelnek helyettem, ami nekem alapvetően eszembe se jutna, pedig nagyon fontos.