Mióta megkaptam az új Huawei okos telefonomat úgy döntöttem, hogy egy kicsit belekóstolok az ételekről és különböző éttermekről való videó blogolásba, főleg a saját szórakozásomra, de egy kicsit azért talán hasznos is lehet annak, akihez eljut, vagy megnézni. Ezért is töltöttem fel egy a közösségi hálón működő videó megosztóra.
A múlt héten Barcelonában jártam és ott álltam neki a videózásnak ismét. Gondoltam, hogy ez egy igen csak jó alkalom lehetne arra, hogy bővítsem a gyűjteményemet egy kis katalán étellel is.
Azonban az egyik alkalommal megtörtént a baj.
Egy korábbi gasztronómiai túrám során kisebesedett szájjal kellet végig blogolnom az egészet, úgy döntöttem, hogy ezt alkalommal fő a biztonság és ajakápolóm segítségével, amit azóta is magamnál tartok az ilyen eshetőségekre, megelőzöm azt. Ezért frissen bekent szájjal és boldogan álltam neki, hogy belekóstoljak a „tapasok” színes világába és mindezt megörökítsem. Ez azonban nem sikerült a legjobban. Épp egy a helyi piacon ajánlott étterem kínálatából válogatva videóztam, hogy mit is ennék valójában, amikor egy rossz mozdulattal, kicsúszott a kezemből a telefon és arccal a földre esett.
Ha valaha bárkivel történt már ilyen, annak nem kell elmagyaráznom a következő 10 másodperc remegő fohászait, és az „ugye nem tört el” szavak gyors mormolásának rítusát magamban. De ezúttal nem volt szerencsém.

huawei kijelző csere árakA telefonomon keletkezett egy gyönyörű szép pókháló repedés, melyet gyakorlatilag muszáj lett ezután kicserélni. A telefonom működőképes maradt, de nem láttam semmit és nem is tudtam semmilyen parancsot leadni rajta, tehát használhatatlanná vált. Az egyetlen szerencsém, hogy nálam volt a céges telefonom, mely csak is kizárólag az ilyen típusú telefon balesetek túlélése végett van nálam. Ezért az első utam ezután a szállodába vezetett, ahol a szobámban levő széfből kivettem a másik telefont, betettem a töröttet helyette és neki álltam, hogy minden olyan biztonsági intézkedést megtegyek, amely a haza utamhoz kell és ezen a telefonon esetleg nem volt elmentve, vagy letöltve. Ezek után pedig jöhetett a keresgélés, hogy mégis hol lehetne jutányos áron kicseréltetni a telefonom kijelzőjét, hiszen a szolgáltató garanciája arra nem vonatkozik, hogy elejtem és összetöröm. Szerencsére meg is találtam azt a helyet ahol ezt a lehető legjobb és költséghatékonyabb módon, a számomra legegyszerűbben ki tudom cseréltetni. A Huawei kijelző csere árak igen csak a magasban vannak az utóbbi időben, ezért is volt számomra ez egy jónak tűnő választás, hiszen amellett, hogy a honlapjuk is nagyon szép, érthető és összeszedett nem akartam túl sokat sem rákölteni, ha nem muszáj.
Így tehát nem volt más választásom, amint hazaértem már mentem is a szervizbe, hogy életet leheljenek a telefonomba, pontosabban, hogy kijelző cserét csináljanak rajta. Ez várakozásaimmal elég hamar meg is történt. Én pedig kifizettem és még azzal a lendülettel vettem is hozzá egy olyan tokot és üvegfóliát, ami a lehető legjobban megvédi az ilyen veszélyektől.
Ami pedig a blogolást illeti, folytatom, mert jó és pozitív visszajelzéseket kapok, amelyek nagyon inspirálnak. Na meg persze szeretek enni is…