A mai rohanó világunkban, amikor senkinek nincs ideje semmire, nagyon hasznos és praktikus, hogy egyre több márka rendelkezik online webáruházzal. Nagyban könnyíti a dolgozó ember életét, ha egy csomó mindent megkaphat magának néhány kattintással, és nem kell teljes fizikai valónkban elvonulni egy-egy üzletbe és kivárni a kilométeres sorokat. Bevallom őszintén, és tudom, hogy ez valóban nagyon jó dolog, de sose szerettem neten vásárolni, mindig féltem, hogy átvernek vagy valami. Majd egyszer mégis bepróbálkoztam –legnagyobb szomorúságomra- egy külföldi oldallal, hogy rendelek magamnak és a barátnőmnek egy-egy ékszert, barátság karkötő gyanánt, de persze befürödtem a dologgal. Nem hogy később érkezett meg a rendelésem, hanem egyáltalán sehogy sem. Ráadásul hosszas telefonbeszélgetések és e-mail váltások után sem voltak hajlandóak elhinni, hogy nem kaptam meg az árut és a pénzem nyomát persze azóta se látom. Éppen ezért nem voltam egész eddig híve a rendelésnek, se itthonról, de pláne nem külföldről.

Jó pár hónappal a karkötős eset után anyukámmal ebédeltem. Mivel nagyon sokat dolgozok, így sajnos egyre kevesebb időt tudunk együtt tölteni, hogy egy jót beszélgessünk, éppen ezért csak ekkor tudtam neki elsopánkodni, hogy jártam az ékszerekkel. Sose gondoltam volna anyukámról, de jól kinevetett, és legnagyobb meglepetésemre ajánlotta a swarovski ékszerek webáruházat , mert, hogy Ő mostanában MINDENT onnan rendel. Azt mondta nagyon megbízhatóak, ő eddig mindent időben megkapott, és, hogy nagyon jó áron kínálják a termékeiket. Értitek? Mindent. Teljesen ledöbbentem, hogy az én anyukám ennyire halad a korral és ilyen menő, hogy ékszereket rendelget magának, én meg itt vagyok az y generáció zsenge tagjaként, és egyetlen rossz élményre hivatkozva azóta se rendeltem semmit online.

Egy szó, mint száz, ez a swarovski webshop megmozgatta a fantáziámat. Mindig is szemezgettem ilyen gyönyörű ékszerekkel, de sose szántam rá magam, hogy valóban meglepjen magam, mondván, hogy úgyis nagyon drága, meg amúgy is van másom, amit hordjak.  De persze nem bírtam ki aznap este, hogy ne nézzem meg az oldalt. Csak ámultam és bámultam! Hogy én honnan szedtem, hogy drágák lennének, arról fogalmam sincs. Iszonyat jó áron vannak nálunk karkötők, nyakláncok, fülbevalók is. Nem telt el néhány perc és máris a vásárlási feltételeket böngésztem, majd megpróbáltam kiválasztani a legmegfelelőbb gyönyörűséget. Végül az eredeti terveimnek megfelelően egy-egy karkötőt választottam magamnak és a gyerekkori legjobb barátnőmnek. Nagyon izgatott voltam a következő néhány napban. Kicsit féltem, hogy hátha ebből se lesz semmi. De nem csalódtam, meghozták azokat a csodálatos ékszereket, amikre számítottam. El se hittem, hogy egy csodaszép swarovski karkötő büszke tulajdonosa lettem végre. A barátnőmnek is nagyon tetszett a kis ajim, nagyon meglepődött, hogy milyen nagylelkű vagyok és milyen kedves ez tőlem. Hát igen, jó fej vagyok, ez nem újdonság.

Ezután a szerencsés egymásra találás után a swarovski webáruházzal, csakis innen rendelek, ha ékszerről van szó, sőt mi több, terjesztem az igét a kolleganőim között, hogy bizony, ha valami gyönyörű, elegáns és minőségi kiegészítőre vágynak, akkor ne habozzanak felkeresni ők is a weboldalt.

Ez után mondanom sem kell, de már olyan is előfordult, hogy anyukámmal közösen rendeltünk. Tök jó móka volt együtt válogatni az ékszerek közül és, ahogy kiderült közben, a stílusunk is hasonló. Bár azt sosem akartuk, hogy ugyanolyan ékszerünk legyen, de egyik alkalommal nem tudtunk ez ellen mit tenni, és vettünk két ugyanolyan karkötőt, amit azóta is nagyon gyakran hordunk. Jó választás volt, mert a barátaim és a kollégáim is mindig megdicsérik, hogy milyen szép.

Aztán végre eljött a pillanat, amikor egyik nap az egyik kolléganőm csuklóján is megpillantottam egy karkötőt, amit onnan rendelt és teljesen odavan érte azóta is. Imádja, főleg azért is, mert neki olyan a stílusa, hogy mindegyik szettjéhez nagyon jól passzol. Mondta, hogy az anyukájának is nagyon megtetszett, ő is akar magának egyet, de még nem jutott el odáig, hogy megvásárolja magának. Így a kolléganőm arra gondolt, hogy meglepi vele az anyukáját, aminek biztos, hogy örülni fog.

Szóval mindenkinek nagyon tetszenek az ékszerek és az ismeretségi körömben egyre többen döntenek úgy, hogy onnan vásárolnak ékszert maguknak. Legyen szó nyakláncról vagy karkötőről. Mindenkin olyan jól áll, jó rájuk, nézni, amikor hatalmas nagy vigyorral mesélnek arról, milyen szép új ékszert vettek maguknak. Vagy éppen milyen szép ékszert kaptak valaki mástól. Hiszen ékszert ajándékozni a legjobb dolog. Én legalábbis imádom!