Az, hogy az ember igyekszik vigyázni arra, amije van, amiért keményen megdolgozott, szerintem magától értetődő. A lakhatás sokak számára teljesen egyértelmű, mondhatni, magától értetődő. Holott ez közel sincs így, gondoljunk csak a sok szerencsétlen hajléktalanra, akik kénytelenek valami védett helyet keresni maguknak a városokban, településeken, hacsak nem szeretnének rövid úton jobb létre szenderülni. A téli hideg, a nyári meleg, az eső, a hó, és minden ellen védelmet nyújt egy lakás, ráadásul az az egyetlen olyan hely, ahová csak neked van bejárásod, és azoknak, akiket beengedsz. Így egyfajta menedék is, ahol tényleg azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Én speciel nagyon szeretem a lakásomat, igazán jó vétel volt annak idején, és az, hogy rengeteg munka volt vele, csak értékesebbé tette a számomra. Ezért kötöttem rá mihamarabb biztosítást, azonban amikor már végképp elavulttá vált, akkor sem ültem tétlenül, hanem alaposan utánanéztem, és a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt is így találtam meg. Végül az új biztosításomat is itt kötöttem meg, mert az ő ajánlatukkal egyik konkurensük sem tudott versenyre kelni.

A lakásbiztosítás egyáltalán nem egy állandó dolog, ahhoz, hogy megfelelő anyagi védelmet jelentsen, folyamatosan oda kell rá figyelni, és egy idő után módosítani vagy lecserélni. Nálam is ez volt a helyzet, a régi már annyira nem a lakásom reális értékét képviselte, hogy muszáj voltam újat keresni. Azonban én kevéssé értek hozzá, ellenben egy ismerősöm, aki a biztosítások világában dolgozik, bőven ellátott jó tanácsokkal. Megmondta, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennem, mi tesz egy lakásbiztosítást igazán jóvá és értékállóvá. Az ő útmutatásának köszönhetően teljesen más szemmel kezdtem el a weboldalakat, előzetes ajánlatokat nézegetni, és a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldal is ezért ragadta meg különösen a figyelmemet. Minden általam támasztott kritériumnak maximálisan megfelel, nagyon széles azoknak az eseményeknek a köre, amiket tartalmaz, és amik egy átlag lakással megtörténhetnek, ráadásul egy csomó olyan tényezőt is belefoglaltak, amikre magamtól nem is gondoltam. Ha össze akarnám hasonlítani a régi lakásbiztosításommal, akkor nagyjából olyan volt a csere, mint Trabantból Mercédeszbe átülni.

Egy régi kedves barátom, aki étteremtulajdonos, nagyon hasonló cipőben járt. Nem elég, hogy a saját lakásának a biztosítása is elavult volt, de még a vendéglőjére is meg szerette volna újítani. A feleségemmel viszonylag gyakran vacsorázunk nála, és az egyik ilyen alkalommal, amikor volt ideje leülni hozzánk, panaszolta el a helyzetet. Mondta, hogy ugyanannál a biztosítónál van kötvénye a lakhelyére és az éttermére is, és amikor felhozta, hogy korszerűsíteni szeretne, olyan magas árat mondtak neki, hogy majd’ elájult. Nem arról van szó, hogy ne tudná kifizetni, de a józan eszét azért nem hagyta el. Viszont ötlete sem volt, hogy hová mehetne tovább. Én ellenben kapva kaptam az alkalmon, és beavattam a “titokba”, amit a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon találtam. Elmeséltem neki is a kutatásomat, és szíves figyelmébe ajánlottam ezt a nagyszerű biztosítót, akik szerintem jelenleg a legjobb ajánlattal rendelkeznek a hazai piacon. Gyorsan fel is írta magának, és hálásan megköszönte, sőt, még ajándék desszertet is küldött nekünk a vacsi után.

Egy hét sem telt bele, és érkezett is tőle a telefonhívás, hogy utánanézett, és teljesen igazam volt. Ennél jobb biztosítást keresve sem találhatott volna, mint amit ajánlottam neki. Felvette velük a kapcsolatot, és úgy döntött, hogy nem variál, ismét egy biztosítónál köt szerződést a lakására és az éttermére is. Sokkal jobban járt elmondása szerint, mintha a régit módosította volna, ezért nem árt néha tiszta lapot nyitni. Nyugodtabb lett, és most már biztos lehet benne, hogy nem fog tönkremenni, ha bármelyikkel történik valami.