Az életben nagyon fontos, hogy az ember kemény dolgozzon, lehetőleg valami olyat, amit szeret is csinálni. A kemény munka után viszont tudni kell pihenni is. Beszéljünk most az élet könnyebbik részéről, mivel a másikról csak prédikálni tudnék, azt meg senki nem szereti. Ha pedig a lazítás a téma, akkor számomra az evés és a fürdés az a két dolog, ami a leginkább közel áll a szívemhez.

A kedvenc éttermem egy wellness szállodában van. Azért szeretem ennyire, mert nagyon jó steaket csinálnak, és ráadásul utána le szoktam menni és a pezsgőfürdőben pihenni ki az étkezés fáradalmait. Sajnos azonban se pénzem, se időm nincs arra, hogy hetente több alkalommal is megcsináljam ezt, ezért kitaláltam egy jobb megoldást. Választottam egy jó asszonyt, aki kitűnően főz, és építettem egy fantasztikus fürdőt. A párválasztás ízlés kérdése, ezért nem nagyon érdemes belemenni, de fürdőszoba ötletet tudok adni.

A legegyszerűbb egyébként, ha az interneten körülnézünk, ugyanis biztos találunk nekünk megfelelő dolgokat. A legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjunk, és először tervezzük meg, hogy mit szeretnénk csinálni, és csak utána vágjunk bele a megvalósításba.

A burkolattal érdemes legelőször foglalkozni, hiszen ez lesz a szoba alapja, és ezt úgy kell megoldanunk, hogy minden mással harmonizáljon. Én kifejezetten ajánlom a megnyugtató, meleg színeket, ugyanis ezek segítik elő legjobban a pihenést. Ezen felül a könnyű tisztántarthatóság is fontos, hiszen senki sem szeret órákat takarítással tölteni.

A második lépés, a vizesblokk. Aki nem tölt sok időt a fürdőben, és inkább a gyorsaság számára a fontos, annak ajánlottabb a zuhanykabin választása, hiszen jóval kevesebb helyet foglal, ugyan akkor a célnak tökéletesen megfelel. Aki viszont a pihentető, hosszabb fürdőzést kedveli, mint én is, annak egyértelműen a kádat kell választania. Itt is korlátlanok a lehetőségek, akár masszázsfunkcióval ellátott, pezsgőfürdőt is be lehet szerezni. Szerintem a legfontosabb mégis az, hogy kényelmesen el tudjon terülni benne egy ember.

A bútorzat ismét ízlés kérdése, én leginkább a visszafogottabb stílus híve vagyok. A lényeg, hogy a funkciójának megfeleljen, és rendesen ellássa a feladatát.

A mosdó kiválasztására szintén érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hiszen nem csak stilisztikailag kell, hogy megfeleljen az elvárásainknak, hanem hasznosság terén is. Manapság már akár érintőképernyős csaptelepeket is beszerezhetünk hozzá, így a rusztikus stílustól kezdve a hipermodern, csúcstechnológiás felszerelésekig bármi elérhető.

A megfelelő hőmérséklet biztosítása is fontos, elvégre is senki nem akar megfázni közvetlen az után, hogy megfürdött. Ráadásul valószínűleg nem fogunk futkosni, és gyorsan a törölközőért szaladni, miután ettünk egy nagy adag kaját. Ezért aztán padlófűtéssel is fel van szerelve a helység, sőt a törölközőmelegítők is segítenek abban, hogy megfelelően magas legyen a hőmérséklet a szobában.

Ha már a fentebb leírtak mind megvannak, akkor jöhetnek a kiegészítők. Szappantartótól elkezdve, a különböző fogasokig minden apróság ide tartozik. Ezt leginkább ahhoz érdemes igazítani, amilyen a már majdnem kész fürdőnk stílusa.

Egy másik szegmens pont még, a wc kérdése. Én jobb szeretem, ha nem ugyan ott található ahol a fürdő is, de van, aki inkább egy szobába rakja őket. Mind a két megoldás jó lehet, szerintem a lényeg ebben is a kényelem.

Érdemes tehát időt szánni fürdőnk felújítására, kicsinosítására. Ebben nagyon sok segítséget kaphatunk azoktól, akik szakemberek a témában, így megéri felvenni a kapcsolatot velük. Ha pedig kész az új fürdőnk, akkor már csak egy jó evés hiányzik, és már mehetünk is engedni a vizet, hogy kipihenhessük rágóizmaink megpróbáltatásait.