Az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehetek egy gasztronómiai rendezvényen, nem is akármilyen szerepben. Erről az eseményről annyit kell tudni, hogy kezdő szakácsok mutatják be a jobbnál jobb ételeiket. Készíteniük kell előételt, főételt és desszertet. Nyílván amellett, hogy jól kell sikerüljenek az ételek, arra is oda kell figyelniük, hogy megfelelőképpen legyenek tálalva. Az első három helyezet, pedig egy jó nevű étteremben fog állást kapni. A nyeremény mellett véleményem szerint, mindenképp megéri részt venni, hiszen rengeteg tapasztalatot szerezhet itt az ember, visszajelzéseket kap a zsűritől arra vonatkozóan, hogy mi volt jó, min kéne még változtatni. Szóval veszíteni igazából nem veszíthet senki. Ráadásul mindig nagyon jó hangulatban szokott telni ez az esemény. Én is részt vettem már ezen, több alkalommal, ugyanis szükség van a vendégekre, a külső megfigyelőkre, valamit azokra, akik majd elfogyasztják ezeket az ételeket.

Most azonban az a megtiszteltetés ért, hogy zsűriként vehetek részt ezen az eseményen. Ez tényleg egy nagyon megtisztelő feladat, hiszen innen is látszik, hogy értékelik a munkámat. Természetesen egyből igent mondtam a felkérésre. Nagyon izgatott vagyok, még sosem voltam zsűri semmiben. Azonban van egy kis gond: nincs megfelelő ruhám erre az alkalomra.

Nagyon nem szeretek boltokba járni, főleg nem plázákba. Az a sok ember… Gyakran találkozom azzal a jelenséggel is, hogy délután, mire én elérek az üzletbe, már minden ruha szanaszét van dobálva. Ilyenkor az a maradék kis kedvem is elmegy a vásárlástól, ami az elején még megvolt. Már előre ettől a szituációtól rettegtem. De szerencsémre az egyik kolleganőm ajánlott egy online butikot, amely kimondottan női ruhákat forgalmaz. Azt mondta, hogy itt biztos rátalálok a számomra megfelelő miniruhára. Igaza volt.

miniruha

miniruha

Amikor haza mentem, leültem a számítógép elé, és rákerestem ezekre a ruhákra. Szebbnél szebb darabok jöttek felém. Voltak köztük kimondottan elegáns darabok, és voltak olyanok is, amelyet az ember nyugodtan felvehet a hétköznapjai során. Bevallom őszintén, nem vagyok az a tipikus nő. Nem szeretek ruhában járni. De elkezdtem azon agyalni, hogy lehet, ez csak azért van így, mert még sohasem találtam meg azt a darabot, amit szívesen hordanék. Így elhatároztam, hogy két ruhát rendelek, egyet a gasztronómiai rendezvényre, és egy lenge nyári ruhát a hétköznapokra. Kiválasztottam egy fekete, elegáns ruhát, végül is ahhoz minden megy, olyan kiegészítőkkel díszíthetem, amilyenekkel csak akarom, nem igazán lehet vele melléfogni. Majd kerestem egy világos színű, tényleg lengébb ruhát, hiszen ez a legmegfelelőbb a nyári időre. A fekete csak szívja magába a meleget, ha meg még testhez is tapad, akkor abban nagyon kellemetlenül tudja érezni magát az ember.

Szerencsére mind a két ruhából volt a méretemnek megfelelő. Nagyon értékeltem azt, hogy amikor rámentem a ruhára, és méretet kellett választanom, akkor nem csak egyszerűen annyit írt, hogy S, M, vagy L, hanem egy táblázatba azt is meg lehet nézni, hogy melyik mérethez milyen bőségek társulnak. Értem ez alatt a mell-, a derék-, és a csípőbőséget, valamint magának a ruhának a hosszát is megadják. Ilyet nagyon kevés helyen láttam eddig. Ugyanakkor ez biztonságosabbá teszi a rendelést. Én is elővettem a centisemet és megmértem magam, mert én sem tudom fejből, hogy milyen például a mellbőségem. Szóval már biztos, hogy megfelelő méretűek lesznek a ruhák.

A kiszállítás 3-14 nap alatt megtörténik. Gondolom, hogy itt az is közrejátszik, hogy milyen messze van a megrendelő lakása a butik raktárától. Még, ha 14 napba is telik, akkor is meg fog érkezni a ruhám a rendezvény napjára. Nem mertem az utolsó pillanatra hagyni a ruhavásárlást.

Nagyon izgatott vagyok az esemény miatt, remélem, hogy jó zsűri leszek, és sikerül majd megfelelően értékelnem az ételeket és a szakácsokat.