Avagy a kreativitás előnyei

Világéletemben két dolog érdekelt leginkább: a divat és a gasztronómia. Sokáig tanultam varrni, el is végeztem egy ruhatervező okj-t, de utána mégis inkább az utóbbi felé kezdett húzni a szívem, így végül turizmus-vendéglátás szakon folytattam egyetemi tanulmányaim. Persze ott sem hagyott alább a divat iránti érdeklődésem, imádtam az egyedi, nyomtatott vagy kézzel festett anyagokat és feliratos pólókat.

Diplomaszerzést követően utazni kezdtem és ezzel együtt dolgozni – három év alatt számos helyen megfordultam. Keményen kellett dolgozni és néhányszor ki is használtak, de rengeteget tanultam a helyi ételekről, étkezési kultúráról és persze az emberek öltözködési szokásairól is. Amikor hazajöttem nem tudtam mit kezdjek magammal, hála istennek, egy gimnáziumi barátnőm igen – azóta is hálás vagyok neki, hogy felkarolt. Lili közgazdászként végzett az egyetemen, de nem bírta sokáig a városban, a multi pedig nem az ő világa. Diplomázás után így ő is elhagyta a fővárost és leköltözött vidékre. Egészen pontosan a Balaton-felvidékre.

Kiderült, hogy időközben szerződött egy helyi borászattal és nyitott egy pincéből átalakított hangulatos kis borbárt a családjuk birtokán. A kezdeti nehézségek után kezdett beindulni az üzlet, egy idő után viszont ráfért volna egy kis vérfrissítés – itt jöttem én a képbe. Természetesen azonnal igent mondtam a felkérésére és leutaztam hozzá. A bár ízléses volt és elegáns, pont amilyennek elképzeltem. Néhány átalakítást eszközöltem az étlapon is, de ami meglepő újítás volt az épp a divattal kapcsolatos régi szeretetemből eredt.

Felvetettem, hogy a pincérek pólójára rányomtathatnánk különféle feliratokat, melyeken ételekkel, borokkal kapcsolatos leírások, szellemes szövegek találhatóak. Az ötlet hála istennek mindenkinek nagyon tetszett, rögtön el is kezdtük összegyűjteni a feliratozáshoz kellő anyagokat. Igen ám, de kellett valaki, aki ezt meg is valósítja nekünk. Az egyik pincér, Laci felvetette, hogy ismer egy céget, akiknek fő profilja a póló feliratozás és nyomtatás, rögtön meg is néztük az oldalt és elkezdtük böngészni a lehetőségeket.
Rengeteg ötletes, színes feliratot és képet találtunk az oldalon és ami a legjobb, hogy mint kiderült nemcsak pólókra, hanem vászontáskákra is vállalnak nyomtatást, így azoknak, akik vásárolni szeretnének az üzletünkben nemcsak környezetbarát, de ötletes, feliratozott és a logónkkal ellátott táskákban tudjuk nekik adni az italt. Így ráadásul mások is láthatják milyen menő arculata van a borbárunknak.

Őszintén szólva minél tovább nézegettük az oldalt, annál több ötlet jutott az eszünkbe, és lassan az egész személyzet beszállt a találgatásba, hogy hogyan is tehetnénk a borbárt még hangulatosabbá és persze személyesebbé. Vajon milyen ábrák és pólófeliratok lennének azok, amelyek legjobban kifejezik az általunk megcélzott cégkoncepciót. Nagyon fontos volt számunkra, hogy a pólók jó minőségűek legyenek, hiszen munkatársaink egész nap ebben sürögnek-forognak, egy műanyag, szellőzésre képtelen anyag egyrészt irritálja a bőrüket, másrészt a közérzetükön is ront. Ebből pedig következne az, hogy rosszul éreznék magukat a munkahelyükön.

Szerencsére a lolmarkt.hu oldalon csak tartós és minőségi pamutból készült pólókat lehet rendelni, így nem kellett aggódnunk a minőség miatt sem. A méretvételhez pedig felvettük a kapcsolatot az egyik ott dolgozó kollégával, aki segített, és ellátott minket tippekkel a tervezéstől kezdve a legapróbb részletekig, úgy, mint például a feliratozott pólók vasalása.

Ami a szállítást illeti, amiatt sem kellett aggódnunk, hiszen vidékre is szállítanak nagy mennyiségben is, ráadásul rendkívül gyorsan. Az ötlet és a megvalósítás között így alig telt el két hét – melynek nagy részét így is a szövegek kiötlése töltötte ki. Meg kell mondjam, nem sok helyen láttam még olyat, hogy a pincérek, csaposok, mind-mind más, egyedien feliratozott pólót hordanának, apró logóval. Hiszen egy jó, gasztronómiával foglalkozó étterem/borozóban nem csak az italok és a borkorcsolyák minősége, hanem a trend és a kinézet is számít.