Vendéglátósnak lenni nem egyszerű: stressz, pörgés, egész napos állás és folyamatos improvizáció jellemzi a napjaikat. Ha ebben a szakmában tervezünk dolgozni hosszútávon, akkor nem árt előre felkészülni azokra a nem túl kellemes eseményekre, amikkel a napok, hetek, hónapok, évek során minden bizonnyal találkozni fogunk.

Először is jobb, ha felkészülünk a stresszre. Mivel folyamatos pörgés van a vendéglátóipari egységekben, rengeteg vendék vár kiszolgálásra, és a rendeléseiket tömérdek mennyiségű alapanyagból kell elkészíteni, ezért magától értetődő, hogy nem lesz stresszmentes a munka. Tudatosítsuk magunkban, hogy ez a munkánk velejárója, és nem kell magunkra venni, ha némelyik munkatársunk esetleg ingerülten beszél velünk, ahogy azt sem, ha valami nem sikerül elsőre. A csapatmunka mindig tudja segíteni a vendéglátósok munkáját, így érdemes jóban lenned a kollégáiddal. A folyamatos improvizációra nem könnyű felkészülni. Az egyedüli, ami tud segíteni, hogy ne félj a kisebb hibázástól, nem dől össze tőlük a világ. Amit egyszer elrontasz, azt valószínűleg többet nem fogod. Ennél egyel nehezebb megszokni az egész napos talpon levést. Pincérként és szakácsként is a munkánk része, hogy az étterem egyik részéből a másikba rohangálunk, vagy egyhelyben állunk egy pult mellett. Érdemes kihúznunk magunkat, ha szükséges talpbetétet tenni a cipőnkben, és ami a legfontosabb: olyan lábbelit választani, amiben képesek vagyunk kibírni egy egész műszakot. Sokan a szakácsok közül erre a célra egy lehasznált, lyukas, koszos cipőt választanak, mondván úgyis mindegy, hogy miként néz ki. Ez igaz, de az nem mindegy, hogy milyen benne állni, és egy kitaposott cipő bizony aligha kényelmes. A pincérek hajlamosak arra, hogy olcsó, de elegáns cipőt válasszanak az egész napos futkosásra, hiszen elvárás az elegáns öltözék, viszont úgy gondolják, hogy nem érdemes egy drága lábbelit elkoptatni. Van ebben is igazság, de szerintem inkább a lábbeli kopjon, mint az ember ízületei, így aztán lehet, hogy mégsem árt egy drágább, jobb minőségű cipőt beszerezni erre a célra sem.

Ha ezek alapján úgy látod, hogy szükséged lehet egy új cipőre, akkor ellátogathatsz a cipőmarket.hu weboldalra, ahol van csizma, bokacsizma, cipő, papucs, szandál, és női valamint férfi bakancs. Kaphatók ezen kívül kiegészítők is náluk, gondolok itt például a táskákra, a pénztárcákra és az övekre. Természetesen mindenből van női és férfi kivitel is, sőt: gyermekeknek szánt termékek is találhatóak a kínálatban. A női és férfi bakancsokra különösen is felhívnám a figyelmet, ugyanis nem csak a túrázóknak lehetnek hasznosak, hanem bizonyos fizikai munkakörökben is szükség lehet rájuk.

férfi bakancs

A főoldalra fellépve rögtön a termékeket találjuk, na meg persze oldalt és felül a menü különböző pontjait. A termékek mindegyikéhez tartozik kép és ár is. A képre azért van szükség, hogy ne vakon akarjunk megvenni egy cipőt: bizony amikor ruhát vásárolunk nagyon is fontos szempont, hogy miként néz ki, mennyire illik hozzánk, milyen a színe, milyen a fazonja. Az árak feltüntetése azért fontos, hogy megtudjuk, egyáltalán van-e pénzünk az éppen kinézett ruhadarabra, vagy ha van is, szeretnénk-e érte annyi pénzt kiadni, amennyit a webshop elkér érte. A jó ár-érték arányú termékek bizony szerintem mindenkinél előnyt élveznek, jobb érzés úgy vásárolni, hogy tudjuk: megérte.

A honlap domináns színei a fehér, a rózsaszín, és a türkizkék. Ha ránézünk a weblapra, egy modern, átlátható menürendszerrel felszerelt oldalt látunk, mely még keresőfunkcióval is rendelkezik. Ez azért hasznos, mert ha pontosan tudjuk, hogy mit keresünk, akkor pillanatok alatt lecsekkolhatjuk, hogy van-e a webshopban, és megkíméljük magunkat fél óra keresgéléstől. Van lehetőség feliratkozni hírlevélre is, a weboldalon tehetjük meg elég egyszerű módon. De miért is jó ez? Elsőként értesülhetünk a legújabb modellekről, leghamarabb hozzánk jutnak el a legnagyobb kedvezmények, és – ami talán a legfontosabb – egyéni kedvezményeket is kaphatunk.

A cipőmarket.hu 100% pénzvisszafizetési garanciát vállal minden termékre, amit forgalmaznak. Ez akkor vehető igénybe, ha rossz méretet választottunk, vagy nem tetszik a termék, amit kaptunk. Elsőként ilyen esetben a termékcsere jöhet szóba, de ha írunk az ügyfélszolgálatnak egy e-mailt, akkor megoldható a pénz visszafizetése is minden további nélkül. A szállítási költség minden esetben 1000 forint, azonban amikor visszaküldünk egy terméket, akkor valamivel többet kell fizetnünk, közel 1500 forintot. A házhozszállítás költségét megspórolhatjuk természetesen amennyiben személyesen vesszük át a rendelésünket, erre azonban csak Vácon, Esztergomban, Szombathelyen és Győrben van lehetőség. Az ügyfélszolgálat hétköznaponként kilenc és tizenhat óra között működik, a munkatársak ekkor tudják fogadni a beérkezett e-maileket, telefonokat. Kérik azonban, hogy ha lehet, akkor az e-mailt részesítsék előnyben, ne a telefonálást, mert azt nem mindig tudják felvenni. Ennek az az oka, hogy ugyanazok a munkatársak végzik a webáruház számlázását, a termékek csomagolását, a termékforgalom bonyolítását, és persze a beérkező telefonok kezelését. Az e-mailekre igyekeznek 2 munkanapon belül válaszolni.

Mint honlapjukon írják, ez az áruház kezdett el elsők között cipőket, csizmákat, papucsokat, szandálokat online forgalmazni, példájukat azóta sokan mások is követték. Feladatuknak érzik, hogy mindig a legnagyobb és legszélesebb kínálatot tudják nyújtani a vásárlóiknak. Úgy gondolják, hogy náluk a legszélesebb a kínálat cipő, csizma, papucs, szandál és táska terén.

Rendelés leadásra alapesetben a weboldalon keresztül van lehetőség, ám ha valamilyen oknál fogva ez nem sikerül, akkor e-mailben is leadhatjuk a rendelésünket. Ehhez írnunk kell az ügyfélszolgálat e-mail címére, és meg kell adnunk a nevünket, az e-mail címünket, a telefonszámunkat, a számlázási címünket, a szállításai címünket, a termék nevét, a termék cikkszámát, a termék méretét, és az esetleges megjegyzéseinket. Természetesen nem árt kitérni arra is, hogy miként akarjuk átvenni a megrendelt ruhadarabokat.

Az oldalon van egy márkákra és nemekre lebontott mérettáblázat is. Mivel felpróbálni nem tudjuk vásárlás előtt a lábbeliket, ezzel próbálnak nekünk segíteni, hogy még véletlenül se rendeljünk rossz méretet. Azért szükséges márkánként leírni, hogy melyik méret mekkora talphossznak felel meg, mert minden márka máshogy készíti el a cipőit, és ha csak kicsit is, de eltérhet a méretezésük.

Végül térjünk ki az akciókra. Sokan szeretnek akciósan vásárolni, nem is gondolhatunk erre problémaként, így aztán a cipőmarket.hu is bővelkedik bennük. Alapesetben 8% és 60% közötti leárazásokra lehet számítani, de akár 70%-os akciók is vannak. Hogy mekkora a leárazás mértéke, az nyilván sok mindentől függ, de például attól, hogy milyen áron szerzik be az adott márka termékeit.

Ha úgy döntesz, hogy cipőt veszel, javaslom, hogy járj el körültekintően. Egy jó minőségű, megfelelő méretű cipő hosszú évekig jó társad lehet vendéglátósként, azonban ha rosszul döntesz, akkor sajnos elképzelhető, hogy jelentősen megromlik a munkavégzéshez való kedved, hiszen egész nap fájni fog a lábad és a hátad.